dimarts, 4 de juny del 2013

Aprendre a emprendre.

El Parc de les Pruneres acollirà aquest divendres 7 de juny una fira on es vendran els productes elaborats pels alumnes de les escoles Montseny, Can Besora, Sant Gervasi i Lestonnac, en el marc dels projectes Aprendre a emprendre i Cultura emprenedora a l'escola, que ha consistit en la creació de cooperatives per part de l'alumnat.

etiqueta
Classe de 5è Escola Montseny



De tots els municipis de la província de Barcelona, Mollet del Vallès va ser escollit juntament amb 6 ciutats més, per participar en el projecte pioner Cultura emprenedora a l’escola subvencionat per la Diputació de Barcelona. 
 L’Escola Montseny hi participa amb la formació del seu professorat, per mitjà de l’Empresa Municipal per la Formació i l’Ocupació (EMFO) en les diferents fases de creació d’una cooperativa com a eix vertebrador de la formació en valors d’emprendre. D’aquesta manera els nens i nenes de 5è de primària treballen el valor del compromís, el treball en equip, l’esforç i el significat de la responsabilitat.

Arran d’aquesta experiència, l’Escola Montseny, juntament amb les escoles Sant Gervasi, Can Besora i Lestonnac, que participen en un altre projecte de difusió dels valors de l’emprenedoria, Aprendre a emprendre, han creat diferents cooperatives i posaran a la venda els seus productes a la fira d’aquest divendres.

L’objectiu d’aquesta fira d’artesania és que les classes de 5è de primària, organitzades en diferents cooperatives, culminin el seu projecte de creació i gestió d’una cooperativa i venguin els productes que han estat creant durant tot el curs. Per arribar fins aquí han hagut de pensar un nom, crear una imatge corporativa, fer un estudi de mercat per pensar el producte i les seves característiques, la inversió inicial, el preu final de venda al públic, etc, de manera organitzada i en equip. Part dels beneficis aniran destinats a diferents ONG’s.

La fira tindrà lloc el proper divendres 7 de juny a partir de les 15 h al parc de les Pruneres i s’hi podran trobar articles artesans com bosses, bolígrafs, peluixos, llibretes, punts de llibre, cistells de vímet i clauers.





_____________________________