dimecres, 28 d’octubre del 2009



Curs d'Educació Viària a l'Escola Montseny.
Durant la setmana del 2 al 7 de novembre els alumnes de 4t de Primària rebreran formació a l'escola,durant un hora al dia i el dies: 10,11 i 12 de novembre faran l'activitat pràctica amb la bicileta al parc de Can Mulà.

La Policia Municipal de Mollet del Vallès, des de fa alguns anys, dóna formació d'Educació Viària a les Escoles públiques i privades de la nostra Ciutat.

Disposa a més d'un parc infantil de trànsit, situat al Parc de Can Mulà.

S'Ofereix un programa d'Educació Viària, per tal de col·laborar en l’ampliació de l’educació dels joves, en els centres docents de la nostra ciutat, perquè l’educació viària és un aspecte imprescindible que cal tenir en compte en l’educació dels escolars.

L’educació viària no consisteix només en l’estudi d’unes normes i d’uns senyals de trànsit per aprendre a circular bé, sinó que implica un profund coneixement d’un mateix i del medi. La part instructiva resulta insuficient si s’adquireix de forma rutinària i mecanitzada.

Es podria sintetitzar la finalitat educativa en el fet d’elevar el grau de conscienciació i responsabilitat ciutadana, perquè suposi un canvi de mentalitat i d’actitud individual, i generi una millor convivència col·lectiva. És per tot això que, des de la Policia Municipal, es vol oferir a tots els centres de formació escolar, el programa que hem creat amb aquest propòsit.

El programa s’adapta a un sistema pedagògic en el qual es té molt en compte l’edat dels alumnes, el nivell de comprensió i els coneixements, a fi que, tant la durada de les sessions com el contingut siguin els adequats.

Va enfocat principalment als escolars de primària, escolars que comencen a circular amb bicicletes pels carrers i carreteres.

L’objectiu principal és aconseguir conscienciejar als joves de la importància que té la bicicleta com a vehicle de trànsit, i no com a eina de joc.
_____________________________